Snelkoelers en vriezers

Shockvriezer, Snelkoeler Snelvriezer​, Blast Chiller, Eenvoudige en robuuste snelvriezers van Polar, gemaakt van stevig RVS en uitgevoerd met zelfsluitende deuren voor maximale efficiëntie. De goede isolatie vertaalt zich naar buitengewone thermische efficiëntie, het helpt de smaak, de uitstraling en de kwaliteit van gekookte voedsel te bewaren., Voor het snel terugkoelen en/of invriezen van uw producten is een blast chiller, ook wel snelkoeler of snelvriezer genoemd, een onmisbare aanschaf voor uw keuken. Met een professionele blast chiller heeft u vrijwel geen productverlies. Bij Horecakeukenapparatuur.nl vindt u blast chillers in diverse afmetingen, geschikt voor diverse maten GN bakken.

Door gebruik te maken van snelkoelers in uw keuken kunnen in daluren gerechten bereid worden. Gerechten of maaltijden kunnen onmiddellijk na het koken teruggekoeld en bewaard worden tot een  temperatuur van +2°C/+3°C. Door dit proces kunnen maaltijden tot wel 7 dagen bewaard worden met behoud van textuur en smaak. Het vocht wat normaal gesproken uit het gerecht verdampt na het koken wordt nu in het gerecht vastgehouden. Zodoende wordt uitdroging van uw gerechten voorkomen, Een snelkoeler is overal op zijn plaats waar het eindproduct niet binnen 2 uur na bereiding geconsumeerd wordt. In bijvoorbeeld cateringbedrijven, bakkerijen hotels en ziekenhuizen wordt de hele dag door voedsel bereidt wat niet direct geconsumeerd wordt. De inzet van een snelkoeler voorkomt niet alleen derving, maar zorgt er ook voor dat u gedurende de hele dag efficiënt kunt werken aan de mooiste gerechten. Kortom een snelkoeler is eigenlijk onmisbaar in een professionele keuken.

Shockvriezer of Snelkoeler 

Een shockvriezer, Blast Chiller wordt gebruikt om verse producten of componenten zo snel mogelijk tot in de kern te bevriezen. Een shockvriezer koelt producten binnen enkele uren af door met hoge snelheid zeer koude lucht over het voedsel te blazen. Blast-koelen is een methode om voedsel snel af te koelen tot een lage temperatuur die relatief veilig is voor bacteriegroei. Bacteriën vermenigvuldigen zich het snelst tussen +8 ° C en +68 ° C

Snelvriezer stopt bacteriegroei

Met een snelvriezer of shockvriezer kunnen verse producten snel worden ingevroren. Door het snel invriezen van voedsel krijgen bacteriën weinig kans. Zodra het voedsel uit de bacteriologische gevarenzone is, schakelt de vriezer over op de bewaarstand en houdt het voedsel op -18 °C. Als de producten eenmaal (versneld) zijn ingevroren, worden ze bewaard in een gewone bewaar vriescel of vrieskast.

Op zoek naar een shockvriezer?

Bent u op zoek naar een shockVriezer, snelvriezer, Snelkoeler of Blast Chiller, Groot of klein kopen? kijk dan snel naar onze aanbiedingen.

© 2008 - 2024 Lage prijzen | Horecakeukenapparatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel